fbpx

Dette gæsteblogindlæg er skrevet
af Erik Holflod Jeppesen,
partner i Shopify-bureauet 
Grafikr.

Jeg har valgt at tage udgangspunkt i de konkrete muligheder og lavthængende frugter, der findes i Shopify. Anvender du en anden webshop løsning, så tøv ikke med at læse med alligevel, da blogindlægget forhåbentligt kan give dig inspiration og stof til eftertanke.

Shopify i Danmark er et af de mest anvendte webshopsystemer. Det skyldes blandt andet den høje brugervenlighed, som mange webshopejere sætter stor pris på! Din tid er nemlig bedre givet ud end at sidde med hovedpine, hvis teknikken driller. Derudover er du også sikret en stabil hosting, som kommer din loadtid til gode – selv på travle mærkedage, såsom Black Friday.

Er din forretning i stor vækst, og ønsker du at gå ind i nye markeder, så bør du kigge
nærmere på Shopify Plus. Det er nemlig Shopify’s enterprise-løsningen, som giver dig mulighed for at
få 9 webshops under samme abonnement. 

Du kan altså lave op til 9 klonede shops under samme abonnement. Med Shopify Plus er transaktionsgebyret kun 0,15% og systemet kan håndtere op til 10.000 transaktioner pr. minut.

Som webshopejer har du mange opgaver, og til tider kan det være svært at nå dem alle.
Jeg håber dog, at du prioriterer at løfte din konverteringsrate og få den maksimale
værdi ud af din trafik.

Herunder kommer jeg med nogle konkrete forslag, som du på kort tid kan implementere i din Shopify løsning – og forhåbentligt vil du mærke et positivt afkast. 

God læselyst!

#1 Abandoned cart e-mails i Shopify

En stor del af dine besøgende lægger en masse varer i kurven og går måske også videre til kassen – men hvorfor får de ikke gennemført købet? Det kan der være et hav af årsager til, men hvis den enkelte bruger har givet samtykke til, at du må kontakte dem pr. e-mail, så har du
rig mulighed for at sende en venlig reminder om, at de ikke gennemførte deres køb, og at du har “gemt” deres kurv.

Jeg anbefaler, at du gør noget ekstra ud af disse e-mails, som i Shopify hedder “Abandoned Cart E-mail”, som du forresten kan finde under “settings” og herefter “notifications”.

Det er ikke nok blot at fortælle, at de fortsat kan handle de varer, som de lagde i sin kurv. Du
bør give dem noget ekstra, så du lokker dem til at komme tilbage. Det kan være en blanding
af en rabatkode og et begrænset tilbud, som kun gælder i de næste x-antal timer.
På den måde kan du skabe ugency.

Bonustip: Det er vigtigt, at alle dine e-mails er stylet korrekt og har din visuelle identitet. I den forbindelse kan du anvende appen, OrderlyEmails, hvor du nemt kan designe hele dit email flow i Shopify.

I dit kontrolpanel i Shopify har du altid en finger på pulsen, og du kan se, hvordan dine e-mails performer.

Hvis du ønsker det, er der også mulighed for opsætning af et mere avanceret e-mail flow, eksempelvis ved at gøre brug af Klaviyo eller Active Campaign, som integrerer direkte med Shopify. Dette blogindlæg om e-mail flows kan forhåbentligt give dig lidt inspiration og større indsigt til netop dette.

#2 Skab social proof ved at vise aktivitet i din webshop

Hvis din webshop er forholdsvis ny, eller hvis du lige er gået ind i et nyt marked, hvor dit kendskab ikke er det største, vil der desværre være nogle besøgende, der hopper fra af den simple grund, at det ikke er tilpasset dem nok. De mangler noget for at få tillid til dig.

Som mennesker kigger vi ofte på, hvad andre gør og søger trygheden fra andre. Derfor har bl.a. anmeldelser en stor effekt for mange forretninger.

Forestil dig en fysisk butik, hvor du ser personer gå ud derfra med indkøbsposerne fulde af varer. Det er netop den oplevelse og følelse, som vi også gerne vil skabe på din webshop. 

Hvis du ikke har et bureau til at kode denne funktion for dig, kan du anvende apps til
formålet, eksempelvis appen ved navn Notifyer, som er frit tilgængelig i Shopify App Store.
Med appen kan du nemt designe og bestemme indstillingerne for de små pop-ups, som fremhæver, når en kunde har handlet i din butik og på den måde vise aktivitet i din webshop. Det skaber tryghed og aktualitet.

#3 Tilbyd ekstraordinær kundeservice i et konkurrencepræget marked

Det tredje og sidste råd er ikke så teknisk, eller så Shopify-relateret som de andre, men det handler derimod om kundeservice.

Hvis du er i et Red Ocean Market og allerede er i priskrig, så kan du komme foran dine konkurrenter, hvis din kundeservice og dine købsvilkår er på højere niveau.

Herunder kommer der nogle forslag til, hvordan du kan gøre det

1) Hvis du sælger møbler (eller andre tunge varer), og bruger egen fragtmand, så har du en åbenlys mulighed for, at hjælpe med at få løftet det tunge vitrineskab op på 3. sal hos Fru. Jensen – og ikke nok med det, så tager du da lige alt pappet og affaldet med retur igen! Se, det er god service.

Det skaber en “wow”-effekt, fjerner alle bekymringer om besværligheder og samtidig vil det overraske kunden og med stor sandsynlighed kommer kunden tilbage til dig igen næste gang, der skal handles møbler.

2) Tilbyd en ekstraordinær garanti og stil ikke spørgsmål, når der kommer retursager.
Det er næsten det samme, som IKEA gør. Du kan købe et møbel, tage det ud af
emballagen, samle det – og så returnere det igen dagen efter, hvis det ikke passer ind i dit hjem. Det gør de helt uden, at de stiller spørgsmål; Det skal blot se en kvittering.

3) I forlængelse med det forrige punkt, så handler det om at give dine kunder nogle gode vilkår for at handle hos dig. 

Hvis dine konkurrenter tilbyder gratis levering og I sælger det samme produkt, så nytter det ikke noget, at du tager 29 kr. i levering. Så bør du også tilbyde gratis levering og endda være endnu bedre på andre punkter.

4) Det, som tit holder de besøgende tilbage for at foretage et køb, er frygt; Frygten for at
tage en forkert beslutning. For at nedbringe denne barriere, kan det være en stor fordel at svare på kundernes spørgsmål – og komme dem i forkøbet. 

Det kan både gøres via en FAQ, hvor du svarer på de oftest stillede spørgsmål, men en live-chat er også en virkelig effektiv metode at være tilgængelig på.

Tak fordi du læste med så langt. 

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts