fbpx

At ekspandere til Sverige giver god mening…

  • Det ligger ud fra et logistiskt synspunkt tæt på Danmark, hvilket understøtter de eksisterende fragt og lageraftaler.
  • Markedet har lignende normer, kulturer og socioøkonomiske forudsætninger, hvilket indikerer, at behovet for produkterne vil minde om hinanden

Vi specialiserer os i at hjælpe danske webshops ind på det svenske marked, og vil derfor gerne dele vores erfaringer med jer.

Men!

Der findes ikke en copy-paste løsning…

Hjemmesider og tekster skal ikke “bare oversættes”.  Kultur, vaner og normer for markedet skal forstås og integreres i måden, der bliver kommunikeret på, og dermed måden du markedsfører din webshop.

Her kan du læse om de tre vigtigste aspekter, som vi mener, at du skal medregne, hvis du overvejer at ekspandere til Sverige:

1.

Hver marked har sine egne forudsætninger

Udover alt det sproglige, så er der mange ting, der skiller sig ud, når vi snakker om priser, betalingsmåder og leveringsvilkår. 

Eksempel: Klarnas betalingsmulighed “prøv først – betale bagefter” er et veletableret koncept i Sverige, hvor forbrugeren forventer, at kunne handle på denne måde. Uden denne mulighed, ville forbrugeren måske vælge en anden webshop fremfor din.

Klarna findes også i Danmark men konkurrerer i høj grad mod ViaBillMobilepay og almindelig kortbetaling.

Det er derfor vigtig at at sætte sig ind i det nye marked ved at forstå forbrugernes forventninger, og der igennem skabe en behagelig kunderejse.

2.

Vis hvem du er

Bare fordi din webshop er en succes i Danmark, så behøver det ikke være ens betydning med, at din webshop bliver en sikker succes i Sverige.

I Sverige har du med stor sandsynlighed andre konkurrenter and hjemme i Danmark, hvilket er grunden til, at vi laver en konkurrence analyse.

På den måde kan vi sikre, at din webshop tager den optimale position, når I rykker ind på den svenske marked.

Det er her din webshops komparative fordele skal forstærkes og derigennem skille sig ud fra de andre. 

Om det så drejer sig om produkter, pris, service eller noget helt andet er unikt for hver en webshop.

3.

Vind kundernes tillid

Det kan være hård for forbrugerne at finde rundt blandt de mange webshops på nettet. 

I dag findes der nemlig (desværre) mange fake-shops, og forbrugerne bliver derfor alt mere kritiske over valget af webshop. De har lært advarsels tegnene, som eksempelvis et dårligt sprog (som ligner google translate), mangel på kundeservice kontakt eller mærkelige priser (fx. 98,33 kroner i stedet for 99,00 kroner).

Der findes nok ikke noget som afskrækker en kunde fra at foretage et køb, mere end den dårlige fornemmelsen i maven som risikoen for at blive snydt giver. 

Husk derfor

Der findes et par ting, som vi mener altid skal være på sin plads for at skabe et tillidsforhold mellem potentielle kunder og din webshop:

a. en professionel og korrekt oversættelse af hjemmesiden.

b. flere muligheder for at komme i kontakt med kundeservice (telefon, e-mail og meget gerne chat).

c. sikre at din e-handelsplatforms priser ser legitime ud efter den automatiserede valuta konvertering.

d. gratis fragt og fri retur er rigtig nice. Gør det hvis det giver mening. Fragtmetoder er vigtig, men betalingsmetoder er vigtigere. Hvis kunderne først skal betale, når de har fået sin pakke, så giver det ro i maven til at foretage et køb fra en hjemmeside, de ikke kender.

Disse løsninger betyder ikke, at der automatisk vil være et stormløb af svenskere, der ønsker at shoppe amok i din webshop med det samme.

Det tager tid at skabe awareness – men hvis du følger disse råd, så er du et godt stykke på vejen, når det drejer sig om at fange kundernes interesse og vinde deres tillid. 

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts