fbpx

Annoncering på Facebook er uden sammenligning et af de mest effektive værktøjer til at skabe brand awareness, trafik til din hjemmeside, tilmeldinger til dit nyhedsbrev, leads til din salesfunnel og direkte salg i din webshop.

Men hvordan kommer du overhovedet i gang, hvis du aldrig har annonceret på Facebook tidligere?

Her er vores ultimative guide til opsætning af Facebook Annoncer i Business Manager i 9 lette trin.

Følg den, og så er du godt på vej til at drive trafik, leads og salg til din forretning!

Hvor meget uudnyttet potentiale har du på Facebook?
– tag testen!


Tag vores test og se, hvor godt du er inde i Business Manager og annoncering på Facebook og Instagram generelt.

Hvis du ikke allerede er en haj til annoncering på Facebook, så er det nok fordi du med stor sandsynlighed har en hverdag med mange “hatte”, og så er det sgu svært at være dybt specialiseret i en enkelt kanal.

Men det er her, vi kommer ind i billedet…

Følg guiden, og så er du godt i gang!

#1 Opret Facebook Business Manager


Gå til Facebooks Business Manager (business.facebook.com), og klik på knappen “create account / opret virksomhed”, hvor du herefter bedes om at logge ind med din personlige facebook konto. Så bliver din virksomhedskonto matchet med din personlige facebook-profil. 

Efter du er logget ind, får du muligheden for at forbinde de facebook-sider din personlige profil ejer med din Business Manager

Herefter vælger du din Business Managers primære land og valuta.

#2 Opsætning af din annoncekonto


Når din Business Manager er oprettet, og vælger du menupunktet “virksomhedsindstillinger”, som er illustreret som et tandhjul øverst i højre hjørne. 

Når du er inde på “virksomhedsindstillinger” vælger du menupunktet “annoncekonti” i menulinjen på venstre side af skærmen. Herfra klikker du på knappen “tilføj”, hvor du vil få vist en menulinje med 3 valgmuligheder. 

Her vælger du muligheden “opret ny annoncekonto”. Du vil få vist en pop-up, hvor du skal angive navn, tidszone og valuta på din annoncekonto og herefter klikker du på knappen “næste”.

#3 Webshop – opsætning produktfeed / katalog


Når annoncekontoen er opsat, skal du oprette et produktkatalog i din webshop, som du kan forbinde med din annoncekonto. 

Nogle webshop-systemer, såsom Shopify og WooCommerce, integrerer direkte med Facebook, hvilket betyder at du med få klik kan få dit katalog live på Facebook. 

#4 Indsæt Facebook pixel på din hjemmeside


Når din webshop har fået et produktkatalog, og er blevet integreret med annoncekontoen, skal der opsættes sporing på din hjemmeside. På den måde kan du få indsamlet data på dine kunder, som du kan arbejde proaktivt med i din annoncering. Smart, ikke?

Sporing opsættes ved hjælp af Facebooks pixel, som du ser i menupunktet “datakilder” under “virksomhedsindstillinger” på din Business Manager konto. Når du er klikket ind på det punkt, klikker du på den blå knap “tilføj”, hvor du vil blive mødt af en pop-up.

Her skal du navngive din pixel og indtaste din webadresse. Derefter vil du blive mødt af en guide, der fortæller dig, hvordan du opsætter din pixel bedst muligt.

#5 Opsætning af events


Når din pixel er oprettet, skal du opsætte de korrekte events på det, du gerne vil spore og som passer til din type virksomhed. 

Er du en webshop, er det eksempelvis oplagt at spore på hvilke produkter dine kunder har kigget på, tilføjet til kurv og købt. Bruger du Shopify, WooCommerce eller Magento til at hoste din webshop, så er disse events automatisk opsat, når du har opsat din facebook pixel.

#6 Målsætninger og budget for din annoncering


Nu er annoncekontoen forbundet med sporing og produkter, så du er faktisk klar til annoncering! 

Inden du påbegynder opsætning af kampagner, så er det vigtigt at du har valgt de korrekte målsætninger for dine Facebook annoncer… 

Med andre ord – Hvad vil du opnå med faceook annonceringen? 

Er det mere trafik, flere mails eller mere salg? 

Baseret på din målsætning, skal du også lægge et budget, som kan opnå de målsætninger du har for din annoncering. 

#7 Opsætning af kampagnestruktur


Når målsætninger og budget er defineret, kan du begynde at opsætte dine kampagner. Kampagnestrukturen er vigtig, så du ikke annoncere med flere kampagner til de samme målgrupper, og på den måde konkurrerer mod dig selv.

En Facebook-kampagne er opdelt i 3 niveauer:

  1. Kampagneniveau
  2. Annoncesætniveau
  3. Annonceniveau

Kampagneniveauet er der hvor du navngiver dine kampagne, vælger budget og målsætning på din kampagne. Kampagnen skal ses som øverste niveau, og derfor er der kun en enkelt af dem. 

Annoncesætniveauet er hvor du vælger målgruppe, placering og konverteringsperiode på din kampagne. Vi anbefaler du opretter flere annoncesæt per kampagne, så du kan teste flere målgrupper af – især når du lige er startet med Facebook annoncering. 

Annonceniveauet er det kreative niveau, hvor du indsætter annoncetekster, billeder/video og landingsidelink. Vi anbefaler man opretter flere annoncer per annoncesæt, så du igen kan teste kreativer af til din målgruppe. 

#8 Målgruppevalg


Målgruppen vælges på annoncesæt-niveau. Målgruppevalget kan være svær at definere, hvis du lige er startet med at sælge på din webshop. 

Her vil jeg anbefale en tilgang, hvor du stiller dig selv spørgsmål såsom:

– Hvem hjælper jeg med mit produkt?
– Hvem kan typisk relatere til min webshops budskaber og værdier?
– Hvordan markedsfører konkurrenterne sig?

Såfremt du har sat din Facebook pixel op, og er begyndt at annoncere på Facebook, så vil der samles data på de personer, som besøger, tilføjer til kurven og køber på din side. Her vil du kunne bruge Facebooks analyseværktøjer til at få data på din målgruppe.

#9 Annoncekreativer


Annoncekreativer er efter min mening det vigtigste ved din facebook annoncering. 

Der er stor konkurrence med annoncering på sociale medier, og forbrugere bliver konstant ramt af annoncer, når de browser stories eller scroller gennem deres feed. Så her er det utrolig vigtigt, du skiller dig ud og laver annoncekreativer, som er så relevant for din målgruppe som muligt. Annoncetekster, billeder og videoer skal derfor stemme overens med din målgruppes værdier, humor og behov.

Content is king!

Arbejdet slutter aldrig


Det lyder måske hårdt, at du efter alt det hårde arbejde, stadig har en masse arbejde foran dig. Men når du først er kommet i gang, er det vigtigt, at du løbende optimerer dine annoncer, tester nye kreativer og udforsker nye målgrupper.

Hvis du har brug for sparring eller et uforpligtende kig på din eksisterende annoncekonto, så udfyld formularen her, så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts