fbpx

Dagligvarebutik og webshop? Hmmm…

Jeg har en god ven som ofte diskuterede med sin kone, om hvorfor hun altid kom hjem med så meget andet end det, der stod på indkøbslisten, når hun havde været nede og handle i Føtex.

Heldigvis havde han løst problemet nu, for:“Nu handler vi på nemlig.dk, og der har vi en fast liste, som vi bestiller fra – så nu er der ikke plads til impulskøb”

Havde han knækket koden?

Fandt han virkelig på en måde at undgå impulskøb, spot varene og alle tilbuddene, der skriger efter din opmærksomhed langs gangene i dagligvarebutikkerne?

Hvor vil jeg hen med dette?

Jo, problemet for mange webshops er nemlig, at det er sværere at lokke kunden til at komme hjem med noget som ikke stod på “listen”.

Om du skal købe smør, mælk og cornflakes i din dagligvarebutik, så kommer der ofte lidt tyggegummi, en yoghurt og nå ja – den der kylling med (den var jo så billig). 

Men online – der er det anderledes… Eller?

Hvordan dagligvarebutikkerne øger sine konverteringer

Til trods for webshops, ved dagligvarebutikkerne, at de fleste er højrehåndet. Derfor er varerne placeret på højre side, så du nemt og hurtigt kan rive noget fra hylden. 

De har bygget deres gange, så de kan skabe den ultimative stroll gennem butikken, så du kan passere så mange varer som muligt uden at lægge mærke til det (altså ikke på en labyrint måde á la BR, Normal og Flying Tiger).

På den måde får du en inspirerende tur med på vejen, mens du kigger efter de ting, som du kom efter.

Du vil huske at det egentlig var længe siden du har lavet indisk derhjemme, når du ser karryblandingen ved siden af de hakkede tomater, som står på indkøbslisten.

Wups, ned i indkøbskurven. Du blev jo inspireret!

Inspiration leder til engagement, og det giver konverteringer.

Det er ligegyldig, om du vælger at kalde det VM eller product discovery. Det er bare noget, som de fysiske butikker (især dagligvarebutikker) virkelig lykkedes med at gøre.

Altså, du inspireres til at købe andet og mere end du egentlig havde tænkt.

Og du gennemfører købet – hver gang.For fortæl mig lige – hvor mange gange har du stået længst fremme i køen (eller hvor som helst i køen) med din fyldte kurv i dagligvarebutikken og lavet en abandoned cart?

How about never.

Hvad din webshop kan lære af dette

I følge en undersøgelse fra Marketing Charts er cirka halvdelen af alle online shoppers ikke på en specifik købsrejse, når de kommer ind i din shop.

De er altså ikke ude efter at finde noget særlig. De browser bare. 

Det gælder præcis dem, der handler ind til middag uden en indkøbsliste og som freestyler og ender med at lave mad af det, de lige finder den dag.

Disse personer har ikke vist interesse for et produkt eller fået en retargeting annonce, som skal tale præcis til dem – de er åbne for alle muligheder, når de går ind i butikken. 

Det er dog kun en fjerdedel, der gør dette offline.

Så tænk på hvor meget potentiale der ligger online til alle som klikker rundt i din webshop.

Disse mennesker skal inspireres. Fra dagligvarebutik til webshop. Og vi vil forklare dig hvordan.

Hold udkig efter part 2 af blogindlægget, der handler om hvordan du gennem inspiration, kan vinde de kunder over som “bare kigger”. Stay tuned! 

Hvis du til gengæld er ivrig efter at vide mere om dit potentiale, tilbyder vi en gratis potentiale vurdering her.

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts