stwentyfive

Forbrugerrådet Tænk

Leads via Facebook Ads

Med Facebook Lead Ads har Forbrugerrådet Tænk lavet 9552 salgskvalificerede leads på bare fem uger

Forbrugerrådet Tænk er én af Danmarks største og ældste medlemsorganisationer, der varetager mere end 85.000 personlige medlemmer og 28 medlemsorganisationer og forbrugergruppers interesser.

Med Facebook Lead Ads har Forbrugerrådet Tænk lavet 9552 salgskvalificerede leads på bare 5 uger

Forbrugerrådet Tænk er én af Danmarks største og ældste medlemsorganisationer, der varetager mere end 85.000 personlige medlemmer og 28 medlemsorganisationer og forbrugergruppers interesser.

Udfordring og baggrund for samarbejdet

Forbrugerrådet Tænk lever i høj grad af deres medlemmer, som sikrer at de kan stå vagt om de danske forbrugeres rettigheder. Udover at støtte op om selve organisationen, får man som medlem adgang til det kendte test-univers Tænk.dk, hvor stort set alt mellem himmel og jord bliver testet på pris, kvalitet og service.

For løbende at få nye medlemmer, bruger Forbrugerrådet Tænk sig af Telemarketing. Ufordringen har dog længe været at skaffe tilstrækkelig mange kvalificerede leads, som telemarketingafdelingen kan ringe op.

Opgave:
Hjælpe Forbrugerrådet Tænk med at skaffe 3.771 leads til en lead pris på 19kr. Fra juni, og hver måned resten af året.

Løsninger og resultater
Efter en indledende analyse af det eksisterende setup, foreslog vi følgende:

– Vi ændrer den nuværende annoncestruktur til en full funnel, hvor vi går ind og rammer med målrettede budskaber baseret på specifik adfærd

– I stedet for at køre annoncering fra kampagne til kampagne, så implementerer vi en always on / ongoing tilgang, hvor Facebooks algoritme kan få lov til at arbejde med indhold, målgrupper, placeringer og budgetter for at sikre, at data bliver brugt optimalt til at finde de rigtige personer til den bedste pris

– Indarbejde en datadrevet testkultur

Med en ny struktur, ny tilgang til at lade data gøre det hårde arbejde, en klar testplan og nogle ambitiøse targets gik vi, sammen med Forbrugerrådets egne dygtige folk, i gang med de første test.

Uge 1
Hypotese: Vi kan skaffe langt flere leads ved at bruge Facebook Lead Ads frem for at sende trafik ind til en landing page med en signup form.

Efter de første 7 dage havde leads ads lavet 3.246 leads til en lead pris på 1,73 kr.

I samme periode blev der lavet 555 leads ved at sende trafik ind til landing pages, der gav adgang til Tænk universet. Her var lead prisen 12,04 kr.

Uge 2-5
Hypotese: Video ads vil skabe flere leads end billeder.

Baseret på den første uges resultater blev alle trafik ads slukket, og nu kørte vi udelukkende videre med lead ads, men hvor vi kun havde brugt billeder i den første del af testen, så gik vi nu ind og udfordrede de bedste ads med video content.

Efter 5 uger havde den nye struktur med fokus på lead ads frem for landing pages skaffet 9.552 leads til en gennemsnitlig lead pris på 2,98 kr.

Med video annoncerne som de klart bedste i test.

Og det bedste af det hele: Telemarketings tilbagemelding lyder på en fordobling i lukke procent.

Uge 6-10
De næste test, der skulle ind og udfordre de eksisterende champion ads var en række gamification kampagner med fokus på at engagere, underholde og uddanne målgruppen – fremfor bare at give dem adgang til test-universet.

Helt konkret opsatte vi en række quizzer og test-dig-selv spil, som blev til på baggrund af de mange tests, som Forbrugerrådet laver hvert år. Her kunne målgruppen teste sin viden inden for kemi i børnelegetøj og madvarer og meget andet.

Resultat: 6.331 nye leads

Leadprisen steg marginalt i periode, men de forskellige quizzer havde i gennemsnit 63% afslutningsprocent.

Hvilket også fik hitraten i det efterfølgende salgsarbejde til at gå fra 2% til 11% på de leads, der kom fra broad targeting og helt op til 20% på de leads, der kom fra retargeting.

Vil du vide, hvordan du kan få flere leads?
Lad os vise dig, hvordan du kan bruge din facebookannoncering til at få flere subscribers til dit nyhedsbrev, mere salg i din webshop eller varme leads til dine sælgere…

... Vi arbejder med

Market Entry
E-mail Marketing
Google Ads
Social
Video & Content