stwentyfive

MEOTINE.

En case om lokal tilpasset marketingstrategi

"Har du set det?? Sverige stikker helt af lige nu - 100.000 og dagen er kun lige begyndt!"

Vi har siden 2019 arbejdet tæt sammen med fashion brandet, MEOTINE. I starten bestod opgaven i at få det digitale fundament på plads i Danmark, hvor der var et stort uforløst potentiale. Efter 1 års samarbejde – og lidt over 100% vækst i omsætning – dykkede vi ned i data og fremlagde vores plan for den videre rejse.

“Har du set det?? Sverige stikker helt af lige nu – 100.000 og dagen er kun lige begyndt!”

Vi har siden 2019 arbejdet tæt sammen med fashion brandet, MEOTINE. I starten bestod opgaven i at få det digitale fundament på plads i Danmark, hvor der var et stort uforløst potentiale. Efter 1 års samarbejde – og lidt over 100% vækst i omsætning – dykkede vi ned i data og fremlagde vores plan for den videre rejse.

"Det hele startede som et væddemål"

-Siger Mikkel, mens han griner.

Mikkel Randrup Rasmussen
Øverste leder, MEOTINE.

Mikkel, som er medejer af MEOTINE, var i starten skeptisk, og selvom vi nåede den ønskede vækst det første år, var det stadig ikke uden rynker i panden, at han gik med til at udvide samarbejdet til at gælde i hele Norden.

“Jeg er altså ikke helt sikker på, at vi skal fokusere for meget på Sverige – det har ikke givet noget tidligere.”

Allerede i slutningen af 2019 begyndte vi med at eksperimentere med at køre annoncering i Norge, Sverige, Tyskland, UK og US for at se, om der var bid uden for Danmarks grænser. Så da vi gik lidt dybere ned i analysearbejdet, stod det ret hurtigt klart, hvor væksten skulle komme fra.

På baggrund af de indledende tests, foreslog vi at gå bort fra det nuværende setup, hvor der udelukkende blev fokuseret på en global hjemmeside på engelsk, til et lokaliseret setup. Danmark, Sverige og Norge fik hver deres lokalt tilpassede webshops på eget sprog med lokalt tilpasset content, lokale markedsføringsstrategier og lokal eksekvering.

Den globale webshop (.com) skulle fremadrettet henvende sig til alle øvrige markeder.

Hvordan løste vi opgaven?

Efter nogle hårde diskussioner om, hvor vi skulle starte, og om Sverige overhovedet skulle være en del af planen, så gik arbejdet med at lave tre fuldt lokaliserede setups i gang på samme tid. Den største bekymring ved Sverige gik på, at der i forvejen var mange fashion brands, så det ville blive svært at slå igennem for alvor. Omvendt, så viste det indledende analysearbejde, at det var muligt at nå de svenske brugere og dermed var der hul igennem til markedet.

Uge 1-3: 
Fuld lokalisering af webshoppen på nye lokale domæner med lokale betalingsløsninger og fragtmuligheder.

Note til dig: Husk, at komme tidligt i gang med at ansøge om Klarna, hvis du vil ind i Sverige, da det kan tage noget tid at komme igennem godkendelsesprocessen.

Uge 4-6: 
Opsætning af digitalt setup i Google Adwords, Facebook Business Manager og automatiserede e-mail flows til hvert marked i Active Campaign. 

Uge 7-10: 
Gifting af lokale influencers, samt udvælge nogle få til et strategisk samarbejde frem mod launch, for at skabe hype om AW20-kollektionen og få folk til at tilmelde sig nyhedsbrevet.

Uge 11:
LAUNCH 
Nu er vi tilbage til, hvor dette indslag startede, nemlig selve dagen, hvor vi lancerede de 3 nye lokale webshops…

Hvad gjorde forskellen?
Det korte svar: En lokal tilpasset marketingstrategi.

Vil du vide, om dit brand eller webshop har potentiale til at slå igennem internationalt? Lad os lave en gratis markedsanalyse for dig, så viser vi dig, hvor der er størst chance for succes.

 

... Vi arbejder med

Market Entry
E-mail Marketing
Google Ads
Social
Video & Content