stwentyfive

DUFFBEAUTY

En succeshistorie om iværksætteri og skalering til nye markeder

Nail it, then scale it - drømmen om succes i udlandet starter med succes herhjemme.

I stwentyfive hylder vi iværksætteri – og især iværksætteri med internationale ambitioner. I denne case hylder vi det danske beauty brand, DUFFBEAUTY, der med Nadia Jun i spidsen er på en flot vækstrejse herhjemme og i udlandet.

Nail it, then scale it – drømmen om succes i udlandet starter med succes herhjemme.

I stwentyfive hylder vi iværksætteri – og især iværksætteri med internationale ambitioner. I denne case hylder vi det danske beauty brand, DUFFBEAUTY, der med Nadia Jun i spidsen er på en flot vækstrejse herhjemme og i udlandet.

Drømmen om international succes

“I er for seje, en brøkdel af det her var ikke lykkes uden jer – bedste marketing team ever! Vi snakkede om det i går, at vi på den her måde føler os stærkere som team, selvom vi sidder på hver vores kontor.”

Nadia Jun
Founder & CEO, DUFFBEAUTY

 

DUFFBEAUTY er et fantastisk eksempel på, at man kan, hvad man vil. Så længe man ikke giver op, når det er hårdt. Nadia og Neda startede DUFFBEAUTY tilbage i 2016 og har siden sparket dørende ind til over 200 forhandlere i Danmark, Sverige og Norge. Det har været en benhård eksekvering på både produktudvikling, salg og skalering til udlandet. Som Jesper Buch ville sige: “Det er et 12-tal i iværksætteri!”.

I 2020 begyndte DUFFBEAUTY så også at sælge deres produkter vi deres egen webshop.

Samarbejdet mellem stwentyfive og DUFFBEAUTY startede i slutningen af 2021 med nogle enkeltstående projekter, der hurtigt førte til et fast samarbejde om at skabe et brand i Sverige, der både kunne sælges i retail og via egne kanaler.

Nail it, then scale it…

Efter lanceringen af den svenske svenske webshop og benhårdt indsalg fra Nadia & Co begyndte de første salg at komme fra svenske kunder, men det gik hurtigt op for os, at den struktur og de processer, som vi arbejdede efter i det svenske marked også nemt kunne indføres i arbejdet med markedsføring af DUFFBEAUTY i Danmark.

Det kan ikke siges nok gange…

Grundlaget for succes i udlandet er, at du har styr på dit hjemmemarked.

Så i marts 2022 overtog vi det samlede ansvar på tværs af alle markeder, hvor vi sammen med både Nadia, Neda og Caroline (Marketing Manager i DUFF) fik lagt en mere dynamisk og skalerbar energi.

Her kommer lige en hurtig opremsning af resultaterne:

OBS: Det er vigtigt at pointere, at performance de tre første måneder af 2022 lå dårligere sammenlignet med 2021.

Vækst i 2022 sammenlignet med 2021:

Hvordan gjorde vi det så?
Det er her, at du nok forventer en ordentlig omgang ananas i egen juice og en hemmelig opskrift på succes – men sandheden kan koges ned til tre simple punkter.

1. Holistisk forretningsforståelse 
Det første vi gjorde var at få sat ordentlige performance dashboards op, der gav os et samlet overblik over performance. Både på kanal niveau, men endnu vigtigere – på den samlede forretning. I det sekund vi fik det på plads og kunne vurdere performance ud fra en Blended Roas, havde vi mulighed for at navigere og skalere langt nemmere.

2. Struktur og planlægning
Som iværksætter har man mange hatte på, og det kan være svært at planlægge meget mere end en enkelt dag frem. Det er desværre også det, der står i vejen for at skalere din forretning. Der blev vi enig om at implementere Monday til projektstyring af marketingplanen og implementere Slack til den daglige kommunikation, så det ikke kunne mærkes, at vi ikke sidder sammen i hverdagen.

3. Udnytte hinandens styrker
Man kan ikke være god til det hele! Som bureau har vi en masse erfaring og indsigter på tværs af mange kunder, som vi kan trække på. Men ingen kender sit brand som dem, der sidder med det til fuld tid i hverdagen. Derfor var det nemt at sige nej til en række opgaver – og i stedet fordele ansvarsområderne, så vi kunne spille hinanden gode.

Et eksempel på det er samarbejdet omkring E-mail Marketing.

En stor del af årsagen til den flotte vækst skyldes især Carolines eksekvering af den strategi for leadopsamling og kampagneudsendelser, som vi sammen lagde henover sommerferien. Det letteste havde været at tage eksekveringen selv, men vi havde aldrig opnået de samme resultater på den lange bane – derfor var et strategisk samarbejde med fokus på sparring en langt bedre løsning.

“Hvor er det fedt at se, hvad jeres session har betydet – hun er godt nok blevet vild til det!”
-Besked fra Nadia i vores fælles Slack-kanal

Fremtiden
Med et solidt fundament på plads er blikket nu rettet mod nye markeder, hvor der i 2023 skal fokuseres på både Sverige og Norge som eksportmarkeder.

Drømmer du også om nye markeder?
Hvis du også har en ambition om at skalere til udlandet, så book et kald med os i kalenderen. Så kigger vi gerne på, hvordan du kan tage de første skridt på rejsen.

... Vi arbejder med

Market Entry
E-mail Marketing
Google Ads
Social
Video & Content