stwentyfive

Nordic Craft

Drømmen om udlandet, der næsten sluttede inden den kom i gang!

Drømmer du om skalere din forretning internationalt?

Book et uforpligtende møde, og lad os hjælpe dig med at vurdere dine muligheder for at slå igennem uden for Danmarks grænser.

Den her case er en hyldest til det danske designbrand, Kreaværket (det danske navn for Nordic Craft), dets founder, Frederik Lindhard. Det er en case om at åbne op i udlandet uden at have gjort sit hjemmearbejde, sætte sit fundament på spil – og så alligevel lykkedes til sidst. Det er med andre ord en vaskeægte iværksætterhistorie.

Og sidst – men ikke mindst – så er det en case om to (konkurrerende) marketingbureauer, der lagde konkurrencen til side for at finde det optimale setup for den fælles kunde..

Den her case er en hyldest til det danske designbrand, Kreaværket (det danske navn for Nordic Craft), dets founder, Frederik Lindhard. Det er en case om at åbne op i udlandet uden at have gjort sit hjemmearbejde, sætte sit fundament på spil – og så alligevel lykkedes til sidst. Det er med andre ord en vaskeægte iværksætterhistorie.

Og sidst – men ikke mindst – så er det en case om to (konkurrerende) marketingbureauer, der lagde konkurrencen til side for at finde det optimale setup for den fælles kunde..

Den svære opstart

Efter en flyvende start med Kreaværket i Danmark, begyndte drømmene om at udbrede konceptet til udlandet hurtigt at melde sig. Fem markeder på fem år – det måtte være ambitionen, og Sverige var det første marked der skulle indtages.

Det ligger jo trods alt lige på den anden side af broen.

På det her tidspunkt har Frederik arbejdet sammen med det danske bureau, Nissen & Co, i godt og vel et år, hvor de har været med til at levere imponerende væksttal til den danske forretning.

“Min strategi fra starten – hvis man kan kalde det en strategi – har været at alliere mig med eksperter inden for de områder, hvor jeg ikke selv er stærk nok”
Frederik, Kreaværket & Nordic Craft

Så – da Frederik fremlagde drømmen om at indtage nye markeder, var begejstringen stor – og derfor gik arbejdet så småt i gang. Alt blev duplikeret til det svenske marked, herunder hjemmesiden, indhold og tekster som blev oversat 1:1 til det svenske marked.

“Til at starte med kopierede vi alt det, som vi havde set fungere i Danmark – for at få nogle indledende learnings – vi vidste jo ærlig talt ikke, hvad den svenske målgruppe ville reagere på, så vi måtte starte et sted. Og det blev da også hurtigt klart, at der var noget, der manglede. Fundamentet var ikke stabilt. Der var en misforståelse af forretningsgrundlaget, og de besøgende på hjemmesiden købte ikke.”

Så hvad nu?

Skulle man opgive Sverige?

Én ting var sikkert – hvis der ikke snart skete noget, ville Kreaværket ikke længere kunne blive ved med at betale for Nordic Craft.

Hos Nissen&Co er vi bevidste om, hvad vi er gode til, og hvad vi måske ikke er de bedste til. Derfor har samarbejdet med stwentyfive været ideelt, når vi har haft kunder, der ønsker at krydse grænserne. Deres agile, proaktive og ærlige tilgang matcher vores værdier, hvilket gør samarbejdet meget værdifuldt for vores kunder. Dette har resulteret i nogle fantastiske resultater, som vi sammen har skabt.
Emil Nissen, Nissen&Co

Tilbage til tegnebrættet

Da vi i stwentyfive havde de indledende møder med Frederik, spurgte vi: “Hvorfor valgte du Sverige?”

Svaret – det har vi hørt før:

Det er lige på den anden side af broen, og de minder nogenlunde om os.”

Det kommer nok ikke som den store overraskelse for dig, at det ikke er det rigtige grundlag at udvælge et marked på.

Det rigtige svar havde nok nærmere lydt sådan her:

“Fordi vi har undersøgt markedet og kan se, at vi med vores produkter og services kan konkurrere med de lokale (og internationale) spillere – og de indledende tests viste, at business casen inden for de første 6-9 måneder er profitabel.”

Så det var altså tilbage til tegnebrættet.

Det hele startede med at tage et skridt tilbage og få lavet en grundig gennemgang af det svenske site – en analyse af konkurrenterne – hvorefter markedsføringen blev gennemgået, så vi kunne lægge en plan og sætte nogle realistiske mål for de første seks måneder.

Som du nok kan se, så var det rigeligt at tage fat på.

Med en blanding af svensk, dansk og engelsk tekst i alt fra annoncetekster til produktbeskrivelser og priser, så er det faktisk ret vildt, at der overhovedet kom køb igennem i den første tid.

Men med et godt produkt kommer man langt 😉

STEP 1: Ugentlig Check-In

Sammen med Frederik og Nissen & Co indførte vi ugentlige check-ins, hvor hele teamet mødtes for at diskutere performance, kampagneplan og nye udviklingsinitiativer. På den måde kunne vi også agere hurtigt og vurdere, om de nye initiativer virkede.

Det virker ret banalt og simpelt – men det har været en stor del af opskriften i forhold til at finde sammen som et team på tværs af to bureauer, forskellige kanal-specialister og nationaliteter. 

 

De indledende sessions brugte vi på at gennemgå hele det eksisterende setup, lægge budgetter, aftale KPI’er, kigge på lokale konkurrenter, diskutere strategi og få lagt en fuldkommen køreklar kampagneplan for de første tre måneder.

Med planen klar, var det nu tid til at gå i “test-learn-execution mode” 💪

STEP 2: Lokalt Video Content

Lokalt content – det kan bare ikke understreges nok, hvor vigtigt det er. 

Mennesker køber af mennesker, som de har tillid til – punktum.

Det så vi med al tydelighed, da vi startede processen med at teste lokalt video content i annoncerne.

I de første måneder efter at shoppen blev lokalt tilpasset, begyndte der at ske noget. Konverteringsraten steg fra 1,52% til 2,17% – og omsætningen blev mere end fordoblet. 

Fra et lavt udgangspunkt dog.

Men det der virkelig begyndte at rykke på annonceringen var content med svenske content creators i børnefamilie-segmentet.

Men på det her tidspunkt var vi i gang med mange nye tiltag på samme tid, så for at sikre os, at det nu også var det nye content, der rykkede, blev vi enige om at dedikere 10% af det samlede spend for at teste content af løbende ud fra den her struktur. 

Billedet er fra et internt notat, så du må lige leve med det grafiske udtryk.

Den typiske fejl, når man tester content, er at “knalde” alt nyt content ind i eksisterende kampagner og så se, hvad der sker. Bevares – Facebook skal nok finde ud af over tid, hvilke annoncer der virker bedst, men du bliver bare ikke skide meget klogere på, hvorfor det rent faktisk virker.

Resultaterne?

Vi startede i marts med at rette alle eksisterende annoncer, så alt stod korrekt på svensk:

89 website purchases
Blended ROAS 1,23
Ad spend: 24.220 kr

I april tog vi alle de danske videoer med Frederik, fjernede lyden og lavede svensk voiceover:

109 website purchases
Blended ROAS 1,88
Ad spend: 31.417 kr

I maj tog vi så skridtet videre og sendte et filmhold til Malmø med en svensk familefar – resultaterne af det materiale:

231 website purchases
Blended ROAS 2,01
Ad spend:  56.336 kr

I juni og juli blev vi så enige om, at det nye videomateriale måske nok var pænt, og det performede da også nogenlunde – men vi blev enige om at udfordre det æstetisk pæne content (hvilket var en sværere beslutning end man lige skulle tro – Nordic Craft er trods alt et designbrand) og få testet UGC af med en håndfuld svenske mødre. Det var håndholdt og ikke særlig poleret – men resultaterne i august taler sit tydelige sprog:

613 website purchases
Blended ROAS 3,26
Ad spend:  131.336 kr

Her kan du se de nogle af de mange forskellige typer af content som vi testede fra marts til august:

Vendepunktet...

Lad os lige være helt ærlige… Du er kommet så langt i teksten, så du skal spares for den klassiske omgang bureau-bullshit.

Mange havde opgivet efter den indledende periode med blodrøde tal.

Men det gjorde Frederik ikke.

Hverken Nissen&Co eller os i stwentyfive havde lykkedes med det her alene – men fordi Frederik havde is i maven, turde stoppe op og indrømme, at det var gået for hurtigt, samt hele tiden være en aktiv sparringspartner til to performancebureauer, der i mange tilfælde vil starte med at pege fingre, da de så sortest ud – så lykkedes Frederik at få vendt situationen.

Han sørgede for, at begge bureauer følte sig som ansatte og en del af teamet – og sørgede for, at alle kendte deres roller og havde arbejdsro, så vi kunne koncentrere os om at finde holdbare og langsigtede løsninger, hvor man ellers kunne fristes til at lave nu og her løsninger.

Ja – det er vi alle skyldige i fra tid til anden!

På vegne af begge bureauer, så takker vi for, at du har læst så langt her.

Hvis du selv sidder med en webshop, som du har lanceret lige lovlig hurtigt i udlandet, så kan du altid booke dig ind i vores kalender.

Så skal vi nok gennemgå den for dig helt GRATIS.

Anna Knutsson
Head of Market Entry & Co-Founder
[email protected]

... Vi arbejder med

Market Entry
E-mail Marketing
Google Ads
Social
Video & Content