smv:digital puljepenge - ansøg om 100.000 kroner til dit næste digitale projekt?

Har du overvejet at søge en af tilskudspuljerne i SMV:Digital, men af en eller anden grund aldrig fået det gjort? Så kan vi hjælpe dig.

Vi har samlet alt, du skal vide om at søge støtte til dit digitale projekt via SMV:Digital: Skab værdi med data. Kig hernede i vores FAQ.

Hvad er smv:digital?

smv:digital er et landsdækkende program under erhvervsstyrelsen, der skal medvirke til, at flere SMV’er foretager investeringer i digitalisering, automatisering og e-handel. Som SMV har du derfor mulighed for at få finansiel støtte til privat rådgivning til dit næste digitale projekt.

FAQ

 • Min. 3 årsværk i seneste afsluttede regnskabsperiode.
 • SMV-Status som indebærer maks. 249 ansatte og en omsætning på maksimum 50 mio. euro og/eller en balance på maksimum 43 mio. euro.
 • 1:1 medfinansiering i form af egne afholdte timer (minumum 274 timer a 365 kr./time), kontant betaling eller en kombination.
 • Dansk CVR-nummer.
 • Omsætning på min. 2 mio. kr i seneste afsluttede regnskabsår.
 • Modtaget de minimis-statsstøtte under 200.000 euro, svarende til ca. 1,5 mio. kr., i indeværende og de to foregående regnskabsår i henhold til EU’s regler om de minimis-støtte.
 • Kun ét projekt ad gangen: Der kan kun søges til ét projekt ad gangen. Har din virksomhed tidligere modtaget et tilskud, skal dette forløb være afsluttet og afrapporteret, før du kan søge igen.

Der er rift om midlerne, som tidligere er blevet uddelt på få timer, selvom puljerne to gange årlight indeholder adskillelige millioner kroner. SMV:Digital udmøntes nemlig efter først-til-mølle-princippet, og eftersom efterspørgslen forventes at nå nye højder i 2023 bør du forberede din ansøgning allerede nu. Tag fat i os og få hjælp til processen.

Projektet skal bidrage til at realisere virksomhedens vækstambitioner. Det skal være forankret i virksomheden dvs., at der afsat ressourcer, er økonomisk råderum, samt ledelsesmæssigt engagement for gennemførelse af projektet.

Tilskuddet er øremærket til privat rådgivning. Det betyder at det kan bruges til at du kan få rådgivning, hjælp til at udvikle dine elle dine medarbejdere digitale kompetencer eller lignende.

I denne omgang handler det om at udnytte de data, som din virksomhed allerede indsamler og har lagret, og bringe dem bedre i spil i dine produkter, services og forretningmodeller. Indsamling af ny data kan udgøre en mindre del af projektet, såfremt projektet primært har fokus på dataanvedelsen.

Tilskuddet kan fx anvendes til projekter om:

 • Hvordan data kan bruges til at skabe overblik over, hvornår din virksomhed sælger udvalgte produkter, så du kan målrette indsatser omkring produktsalg.
 • Hvordan visualisering af data kan hjælpe med at spotte nye salgs-, forretnings- og eksportmuligheder og gøre dine beslutningsprocesser datadrevne.
 • Hvordan indsigt i data kan være med til at frigøre tid og ressourcer ved at identificere leads af høj kvalitet, skabe optimale kunderejser eller forudsige dine kunders præferencer og behov.
 • Hvordan virksomhedens data kan sammenlignes på tværs af datakilder, så det fx bliver muligt at analysere og sammenstille marketingkampagner og opnå indsigter til planlægning af fremtidige kampagner.
 • Hvordan virksomhedens data kan anvendes til at identificere og dokumentere mulige klimabesparelser, sporbarhed mv.

Ja. Du skal ofte medfinansiere projektet til 50%. Det kan enten være i form af kontant betaling eller egne afholdte timer. Hvis i medfinansierer med timer, skal i føre timeregnskab for projektet.

Det koster ingenting – og du er heller ikke forpligtet at vælge os som samarbejdspartner på projektet hvis du får tilsag.

Vi hjælper dig med at sætte rammerne for dit projekt, scope og rådgive dig fra idé til handling.

 • Inden du sender ansøgning, skal der være styr på, hvordan midlerne skal bruges til at skabe vækst for din virksomhed, så din ansøgning rammer præcist og stærkt.
 • Når vi sammen har fundet frem til dine digitale ambitioner, er det tid til at scope dit projekt og guide dig frem mod din næste projektfinansiering.
 • Hvis du får puljemidler hjælper vi selvfølgelig både med at rådgive dig og gære din idé til virkelighed.

Ja. Heldigvis kan du finde flere af os i stwentyfive agency over godkendte rådgivere HER.

Book et møde

Hvis du har brug for hjælp til at få sendt den helt rigtige ansøgning afsted; holde styr på deadlines; sikre at du opfylder alle krav for, at du kan søge en give pulje – så kan vi hjælpe dig.

Find ledig tid i kalenderen og book en afklaringssnak om, hvorledes vi kan hjælpe dig og din virksomhed til at få støtte.

Michael Bengtson

Client Director & Partner